Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13215

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
3 ks Brambory
2 ks Cibule
400 g Jehněčí plec
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Máta
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
500 ml Vývar z hovězích kostí
83,3 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
6% Sacharidy 22 g
250% Tuky 187 g
31% Sodík 629 mg
49% Bílkoviny 28 g

Jehněčí po irsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.

2

Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.

3

V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.

4

Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept