Losos s fazolkami a rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s fazolkami a rajčátky
Losos s fazolkami a rajčátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
1 ks | Citrony |
400 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Fazolové lusky zelené, Losos - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos s fazolkami a rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce lososa mírně osolíme a necháme odležet. Očištěné a překrájené fazolky krátce povaříme v osolené vodě. |
2 | Pekáček vymastíme olejem, na jednu půlku rozložíme porce lososa , na druhou stranu urovnáme fazolky a cherry rajčátka. Navrch nasypeme vypeckované olivy a vše poházíme natrhanými lístky bazalky. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. |
3 | Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut, podle tloušťky porcí lososa. |