Jednoduchý recept

Vařený humr

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13217
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Humr
100 g Máslo čerstvé
4,5 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,049 kcal
Kilojoule 4 391kJ
2% Sacharidy 6 g
64% Tuky 48 g
202% Sodík 4 g
252% Bílkoviny 142 g

Vařený humr postup přípravy receptu:

1

Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.

2

Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.

3

K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept