Recept

Vařený hovězí jazyk na toastu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13218
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

6 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 ks Hovězí jazyk
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
12 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 ks Petržel - nať
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 špetka Tymián sušený
4 polévková lžíce Víno portské
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 231kJ
9% Sacharidy 32 g
100% Tuky 75 g
13% Sodík 252 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vařený hovězí jazyk na toastu postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byl zcela ponořený. Přidáme sůl, pepř, nové koření a pod pokličkou zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny téměř doměkka.

2

Potom přidáme tymián, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou petržel a cibuli a dovaříme doměkka. Uvařený jazyk necháme vychladnout ve vývaru.

3

Vychladlý jazyk oloupeme, po všech stranách potřeme rozpuštěným máslem (cca 2 lžíce) a obalíme ve strouhance. Vložíme jej do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Během pečení jazyk střídavě potíráme vývarem a vínem. Hotový jazyk necháme vychladnout.

4

Plátky jazyka podáváme ohřáté nebo studené na toastovém chlebu namazaném máslem. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept