Recept

Hlávkový salát po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13237

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 275kJ
1% Sacharidy 2 g
6% Tuky 4 g
3% Sodík 65 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hlávkový salát po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Uvařené žloutky utřeme s olejem, za stálého tření přidáváme 1 lžíci hořčice, sůl, pepř a přikapáváme ocet.

2

Salát rozebereme na listy, opláchneme a větší listy natrháme.

3

Připravenou omáčku se salátem dobře promícháme. Nakonec salát posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept