Hlávkový salát po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát po francouzsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13237 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 26,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Uvařené žloutky utřeme s olejem, za stálého tření přidáváme 1 lžíci hořčice, sůl, pepř a přikapáváme ocet. |
2 | Salát rozebereme na listy, opláchneme a větší listy natrháme. |
3 | Připravenou omáčku se salátem dobře promícháme. Nakonec salát posypeme nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.