Vepřové plátky na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na hořčici
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Kečup, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne. |
2 | Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody. |
3 | Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.