Vepřové kotlety s klobásou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s klobásou a bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
800 g | Jablka |
400 g | Klobása Dunajská |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Olej stolní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s klobásou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky. Brambory dáme do horkého vývaru a uvaříme do poloměkka. Přidáme jablka, vaříme, až brambory zcela změknou a vsají vývar. |
2 | Omyté kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na oleji. Před koncem pečení přidáme klobásy, rychle je opečeme. |
3 | Brambory s jablky upravíme na mísu, opepříme je, poklademe kroužky cibule osmahnutými do zlatova na másle a obložíme kotletami s klobásami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.