Recept

Vepřové s křenem po štýrsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13242

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Křen
50 g Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
0,5 ks Skořice celá
300 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
8% Sacharidy 29 g
42% Tuky 32 g
9% Sodík 182 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové s křenem po štýrsku postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme.

2

Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka.

3

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme.

4

Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem.

5

Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i vepřový bok.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept