Vepřové s křenem po štýrsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s křenem po štýrsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Křen |
50 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
0,5 ks | Skořice celá |
300 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citronová šťáva, Hřebíček, Křen, Pepř černý celý, Petržel kořen, Skořice celá, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřové s křenem po štýrsku postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci promícháme s citronovou šťávou, osolíme, koření vložíme do sáčku, ponoříme do vody a povaříme. |
2 | Po chvíli do vody přidáme omyté maso, vaříme do poloměkka. |
3 | Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a zvolna dusíme. |
4 | Měkké maso vyjmeme z hrnce a pokrájíme na plátky. Každou porci přelijeme vývarem ze zeleniny a posypeme nastrouhaným křenem. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s houskovými knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i vepřový bok.