Perlička na žampionech a lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička na žampionech a lilku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Libeček |
0,5 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Perlička |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Lilek, Rozmarýn čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička na žampionech a lilku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou perličku naporcujeme a zbavíme kůže. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu v citronové šťávě. |
2 | Omytý libeček povaříme v troše osolené vody. Žampiony očistíme, překrojíme na půlky a omytý lilek nakrájíme na kostičky. |
3 | Porce perličky osušíme a osmažíme v horkém oleji. Přidáme žampiony, lilek, snítku rozmarýnu a zalijeme vývarem z libečku. |
4 | Za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou doměkka. |