Krůtí stehno na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehno na rozmarýnu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Krůtí stehna |
1 ks | Libeček |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí stehna, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehno na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Omyté krůtí stehno podélně rozkrojíme, potřeme nasekaným rozmarýnem a necháme do druhého dne v chladu. |
2 | Omytý libeček povaříme v troše vody. |
3 | Připravené stehno osolíme, osmažíme v horkém oleji a pod pokličkou v pánvi dusíme zalité trochou vývaru z libečku doměkka. Během dušení přiléváme vývar. |