Křupavé olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé olivy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13245 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Listové těsto |
300 g | Olivy nakládané |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olivy nakládané, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křupavé olivy postup přípravy receptu:
1 | LIstové těsto rozválíme a nakrájíme na malé čtverečky (asi 4 x 4 cm). Na každý čtvereček položíme jednu vypeckovanou a osušenou olivu. Protilehlé růžky čtverců přeložíme a potřeme vejcem. |
2 | Šátečky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.