Jednoduchý recept

Špaldové housky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13246

Ingredience

2 ks Droždí sušené
1000 g Mouka špaldová
3 kávová lžička Sůl
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 280kJ
17% Sacharidy 62 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 195 mg
15% Bílkoviny 8 g

Špaldové housky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, soli, sušeného droždí a vlažné vody (podle potřeby) vypracujeme řidší těsto. Necháme je přikryté 1 - 2 hodiny kynout na teplém místě.

2

Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme housku (nebo rohlík), urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 30 minut kynout.

3

Housky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia po dobu 20 - 30 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme studené nebo i ještě teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept