Špaldové housky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové housky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13246 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Droždí sušené |
1000 g | Mouka špaldová |
3 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 11,2mg |
Vláknina | 627,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové housky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, soli, sušeného droždí a vlažné vody (podle potřeby) vypracujeme řidší těsto. Necháme je přikryté 1 - 2 hodiny kynout na teplém místě. |
2 | Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme housku (nebo rohlík), urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. |
3 | Housky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia po dobu 20 - 30 minut do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo i ještě teplé.