Jednoduchý recept

Olivový chléb

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13247

Ingredience

1 balení Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy nakládané
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 717kJ
9% Sacharidy 31 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 260 mg
9% Bílkoviny 5 g

Olivový chléb postup přípravy receptu:

1

Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě.

2

Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut.

3

Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept