Olivový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivový chléb
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13247 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 balení | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 371,1mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 32,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Olivy nakládané, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivový chléb postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě. |
2 | Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut. |
3 | Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |