Recept

Kořeněný špaldový chléb

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13248

Ingredience

3 polévková lžíce Anýz mletý
1 balení Droždí sušené
3 polévková lžíce Fenykl obecný
4 polévková lžíce Kmín celý
1200 g Mouka špaldová
4 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
13% Sacharidy 47 g
3% Tuky 3 g
8% Sodík 163 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kořeněný špaldový chléb postup přípravy receptu:

1

Smícháme špaldovou mouku, droždí, koření, sůl a přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě nejméně 4 hodiny kynout (nejlépe do druhého dne).

2

Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, přendáme na něj pecen a necháme ještě 40 minut kynout.

3

Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

Poznámka

Množství vody upravíme podle hustoty těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept