Koláč s rozinkami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s rozinkami a jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1325 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Hrozinky |
150 g | Jablka |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Pšeničná krupice |
50 g | Tuk Hera jedlý |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 108,1mg |
Vláknina | 984,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pšeničná krupice, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s rozinkami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh smícháme s herou, cukrem a žloutkem. |
2 | Vmícháme krupici s práškem do pečiva, vanilkový cukr, rozinky a kousíčky nakrajených jablek. Zakončíme tuhým sněhem. |
3 | Takto připravené těsto urovnáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |