Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13250
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Majoránka
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Máta
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 578kJ
13% Sacharidy 47 g
59% Tuky 44 g
11% Sodík 223 mg
17% Bílkoviny 9 g

Polévka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme jíšku, odstavíme z ohně, přilijeme studenou vodu a dobře promícháme.

2

Vložíme všechno koření a povaříme 10 - 15 minut, aby mouka nebyla syrová. Nevaříme déle, polévka by měla nedobrou příchuť.

3

Před podáváním do polévky zamícháme rozšlehané vejce.

4

Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků nebo chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept