Polévka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vejcem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13250 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Máta |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 680,0mg |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Majoránka, Máta, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme jíšku, odstavíme z ohně, přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. |
2 | Vložíme všechno koření a povaříme 10 - 15 minut, aby mouka nebyla syrová. Nevaříme déle, polévka by měla nedobrou příchuť. |
3 | Před podáváním do polévky zamícháme rozšlehané vejce. |
4 | Podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků nebo chleba. |
Poznámka
Servírujeme teplé.