Silný zázvorovo-kuřecí vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Silný zázvorovo-kuřecí vývar
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13251 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
500 g | Kuře |
1 ks | Libeček |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuře, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Silný zázvorovo-kuřecí vývar postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. |
2 | Do hrnce s osolenou vodou dáme připravený zázvor, omyté kuře, oloupaný celer a petržel, libeček a celý pepř. Vše vaříme, dokud maso nezměkne. |
3 | Polévku scedíme, celer a petržel nakrájíme na kostičky. Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky. |
4 | Zeleninu i maso vložíme zpět do polévky a podáváme. |