Penne s čerstvou bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s čerstvou bazalkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13253 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
250 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 15,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s čerstvou bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a zchladíme. |
2 | Omyté a osušené listy bazalky natrháme na menší kousky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme těstoviny, olivy a bazalkové lístky. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i jiný druh těstovin.