Bylinkové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé bylinky dobře opláchneme pod tekoucí vodou, nasekáme je a promícháme. |
2 | Z mletého masa vytvarujeme karbanátky, které z obou stran osolíme a opepříme. Potom je obalíme v nasekaných bylinkách a v hladké mouce. |
3 | Vzniklé karbanátky smažíme v horkém oleji do zlatova. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší a dušeným hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.