Zdravý recept

Kuře v zázvorovém obalu

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13255

Ingredience

1000 g Kuře
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 416kJ
2% Sacharidy 9 g
51% Tuky 38 g
19% Sodík 385 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kuře v zázvorovém obalu postup přípravy receptu:

1

Omyté celé kuře povaříme asi 5 minut a necháme do druhého dne v chladu.

2

Čerstvý zázvor oloupeme, na jemno nastrouháme.

3

Povařené kuře potřeme solí, nastrouhaným zázvorem a necháme v ledničce asi 8 hodin.

4

Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia a kuře opečeme v pánvi pod pokličkou. Na posledních 15 minut pokličku odstraníme, aby kůže byla opečená dokřupava.

Poznámka

Podáváme s knedlíky vařenými v ubrousku. Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept