Kuře v zázvorovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v zázvorovém obalu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kuře |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 680,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 350,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Kuře v zázvorovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Omyté celé kuře povaříme asi 5 minut a necháme do druhého dne v chladu. |
2 | Čerstvý zázvor oloupeme, na jemno nastrouháme. |
3 | Povařené kuře potřeme solí, nastrouhaným zázvorem a necháme v ledničce asi 8 hodin. |
4 | Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia a kuře opečeme v pánvi pod pokličkou. Na posledních 15 minut pokličku odstraníme, aby kůže byla opečená dokřupava. |
Poznámka
Podáváme s knedlíky vařenými v ubrousku. Servírujeme teplé.