Jehněčí steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí steak
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 882,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí steak postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na steaky a potřeme je posekaným rozmarýnem, tymiánem a nahrubo mletým pepřem. Steaky necháme přikryté několik hodin v chladničce. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme steaky, usmažíme je po obou stranách a osolíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami, máslem a hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.