Omeleta s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s mangoldem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13260 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Mangold |
0,1 l | Mléko sójové |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 726,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 254,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mangold, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Mangold opláchneme pod tekoucí vodou a krátce podusíme. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a nasekanou petrželkou. Vlijeme je na pánev s rozehřátým olejem a usmažíme omeletu. |
3 | Podušené listy mangoldu upravíme na omeletu, okořeníme muškátem, osolíme a opepříme. |
4 | Omeletu v polovině přehneme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.