Kořeněná křenová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná křenová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13262 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
2 ks | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Křen |
1 ks | Libeček |
15 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
1 ks | Meduňka |
0,1 l | Mléko sójové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hřebíček, Křen, Máta, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Meduňka, Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná křenová polévka postup přípravy receptu:
1 | Z oloupaného celeru, omytého libečku, pepře, hřebíčku, máty, meduňky, soli a vody uvaříme čirý vývar a polévku scedíme. |
2 | V sójovém mléce rozmícháme mouku, směs vmícháme do horké polévky a povaříme 10 minut. Během vaření polévku občas promícháme. |
3 | Jemně nastrouhaný křen osmahneme na troše másla. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a přimícháme křen. |