Polévka z cukety a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z cukety a celeru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13263 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
100 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Hřebíček |
1 ks | Libeček |
25 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
1 ks | Meduňka |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 812,3mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Citronová šťáva, Cuketa, Hřebíček, Máta, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z cukety a celeru postup přípravy receptu:
1 | Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl. |
3 | Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou. |