Jednoduchý recept

Polévka z cukety a celeru

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13263
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bazalka
100 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 ks Hřebíček
1 ks Libeček
25 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
1 ks Meduňka
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 997kJ
12% Sacharidy 43 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 324 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka z cukety a celeru postup přípravy receptu:

1

Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl.

3

Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept