Polévka Pavese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Pavese
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13264 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 krajíc | Chléb toastový |
3 kávová lžička | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
0,8 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 268,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 94,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr Ementál (Primátor), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Pavese postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba opečeme na oleji po obou stranách do zlatova. |
2 | Do vařícího vývaru rozklepneme vejce a necháme je 3 minuty zatáhnout. Pošírovaná vejce opatrně přendáme do talířů, položíme na ně plátek toastového chleba a přelijeme polévkou. |
3 | Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.