Přírodní krůtí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní krůtí maso
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 201,6mg |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 479,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 301,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní krůtí maso postup přípravy receptu:
1 | Rozmarýn nasekáme a zelený pepř nadrtíme. |
2 | Omyté maso osušíme, nakrájíme na řízky, okořeníme rozmarýnem a pepřem. |
3 | Na rozehřátý olej v pánvi vložíme řízky, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté řízky vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Olej v pánvi zalijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Šťávou přelijeme maso na talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé.