Recept

Krůtí stehno na šalvěji

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13268

Ingredience

1 ks Krůtí stehna
1 ks Libeček
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 935kJ
28% Sacharidy 103 g
22% Tuky 17 g
31% Sodík 615 mg
103% Bílkoviny 58 g

Krůtí stehno na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Sušené houby shitake namočíme do horké vody na 1 hodinu, vymačkáme je a drobně nakrájíme.

2

V troše vody povaříme omytý libeček, vývar později použijeme na zalití.

3

Omyté krůtí stehno obložíme čerstvou šalvějí, osolíme a opepříme.

4

Připravené houby a stehno osmažíme na horkém oleji a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 60-90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme vývarem z libečku.

5

Podáváme s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept