Trhanec z pohankové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec z pohankové mouky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13276 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Mouka pohanková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřové škvarky |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Olej olivový, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec z pohankové mouky postup přípravy receptu:
1 | Pohankovou mouku osolíme a smícháme se studenou vodou. Mícháme tak dlouho, než vznikne hustší těsto. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme těsto a v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme do křupava. |
3 | Upečený trhanec vidličkou roztrháme na kousky a posypeme škvarky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Množství vody upravíme podle hustoty těsta.