Bramborový koláč na plech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč na plech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1328 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Džem rybízový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 218,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč na plech postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhané brambory smícháme s moukou, rozpuštěným máslem, cukrem, práškem do pečiva a jedním vejcem. |
2 | Vyválíme dvě placky. |
3 | Jednu přeneseme na plech, potřeme džemem a přikryjeme druhou. |
4 | Potřeme rozšlehaným vejcem. Kraje koláče přimáčkneme k sobě. |
Poznámka
Brambory použijeme vařené ve slupce, oloupané a nastrouhané. Džem, dle chuti.