Recept

Žampionové omelety na telecím masu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13288

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
4 ks Vejce slepičí
1 dl Vývar z hovězích kostí
100 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 596kJ
1% Sacharidy 2 g
63% Tuky 48 g
23% Sodík 458 mg
80% Bílkoviny 45 g

Žampionové omelety na telecím masu postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety.

2

Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře.

3

Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky.

4

Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky.

5

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept