Polévka s kapustovým svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kapustovým svítkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13290 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Kapusta hlávková |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 158,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kapustovým svítkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy kapusty podusíme v troše osolené vody do měkka, scedíme a na jemno nasekáme. |
2 | Změklé máslo mícháme do pěny, přidáme postupně žloutky, osolíme, okořeníme a znovu mícháme. Přidáme nasekanou kapustu, ušlehaný sníh z bílků, strouhanku a vše promícháme. Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, povrch uhladíme, pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečený svítek nakrájíme na kostičky, rozdělíme na talíře a zalijeme vařícím vývarem. Polévku posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.