Recept

Pestrý zeleninový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13291
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Hrášek
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
12% Sacharidy 43 g
164% Tuky 123 g
12% Sodík 243 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pestrý zeleninový nákyp postup přípravy receptu:

1

Hrášek, omytý a na kousky nakrájený pórek i očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev promícháme, vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme v troubě asi 15 minut.

2

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky květu připravíme těstíčko. Těstíčkem zalijeme podušenou zeleninu a upečeme v troubě do zlatova.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít mražený hrášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept