Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13299

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Koření Mleté maso
125 ml Mléko polotučné
500 g Mrkev kořen
1 ks Olej stolní
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
5% Sacharidy 19 g
424% Tuky 318 g
13% Sodík 255 mg
16% Bílkoviny 9 g

Karbanátky z mrkve postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev na hrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Osolíme, podusíme do měkka a necháme vychladnout. Přidáme na oleji zpěněnou, jemně nakrájenou cibuli, dvě vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření, promícháme a necháme 30 minut v chladu.

2

Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké odložíme na papírovou utěrku.

3

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept