Recept

Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1330

Ingredience

300 g Brambory vařené ve slupce
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr krystal
6 polévková lžíce Džem rybízový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
140 g Tuk rostlinný
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
13% Sacharidy 48 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 184 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou postup přípravy receptu:

1

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.

2

Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.

3

Pečeme ve středně teplé troubě.

Poznámka

Zavařeninu a krystalový cukr na posyp použijeme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept