Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1330 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
300 g | Brambory vařené ve slupce |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
6 polévková lžíce | Džem rybízový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
140 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 288,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 586,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk rostlinný, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou. |
2 | Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem. |
3 | Pečeme ve středně teplé troubě. |
Poznámka
Zavařeninu a krystalový cukr na posyp použijeme dle chuti.