Vepřové kotlety po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po staročesku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 722,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka. |
2 | Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy nalijeme mléko rozšlehané s moukou, přidáme houby a za stálého míchání uvedeme do varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut. |
3 | Potom přidáme jemně nasekaný kopr, ocet, sůl a rozmícháme. Do omáčky vložíme kotlety a jen prohřejeme. |
4 | Podáváme s rýží, houskovými knedlíky nebo těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.