Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13310
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Kuřecí maso vařené
50 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
4 polévková lžíce Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 133 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kuřecí ragú v sýru postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu a vývar, osolíme, okořeníme, necháme přejít varem.

2

Část omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe ji masem, nakrájeným na nudličky, přelijeme zbylou omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut a potom ještě asi 2 minuty pod grilem.

4

Podáváme s toasty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept