Marinované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 510,3mg |
Vláknina | 163,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuře postup přípravy receptu:
1 | Bílé víno, rozetřený česnek, olej, pepř a tymián svaříme, necháme vychladnout. |
2 | Omyté kuře naporcujeme, osolíme, zalijeme připravenou marinádou a necháme proležet v chladu asi 2 hodiny. Maso občas obrátíme. |
3 | Marinované porce přeložíme na pekáč a pečeme v troubě pod grilem. Občas obrátíme a potřeme marinádou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Bílé víno můžeme nahradit směsí 2 lžic citronové šťávy a 2 lžic vody.