Pyrenejské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyrenejské kuře
Pyrenejské kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1000 g | Kuře |
200 g | Kuřecí drůbky |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 336,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kuře, Kuřecí drůbky, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyrenejské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osolíme, opepříme a chvíli necháme odležet. |
2 | Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme. |
3 | Připravené kuře naplníme žampionovou směsí a zašijeme. Vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vodou a dusíme 15 minut. Poté přidáme oloupané, rozpůlené brambory, kuřecí drůbky, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Během dušení kuře podléváme vodou a poléváme vzniklou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.