Recept

Zeleninové řízky s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13313

Ingredience

100 g Fazolové lusky zelené
100 g Kedlubna
200 g Kuřecí maso vařené
150 g Květák
125 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 032kJ
7% Sacharidy 24 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 280 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zeleninové řízky s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, scedíme a nadrobno pokrájíme.

2

Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme je mlékem, rozmělníme, promícháme se zeleninou, nakrájeným masem, vejci, moukou a nasekanou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky.

3

Ze směsi tvarujeme menší tenké řízky. Vložíme je na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách.

4

Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvou zeleninu můžeme nahradit zmrazenou zeleninovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept