Zeleninové řízky s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové řízky s kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13313 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Kedlubna |
200 g | Kuřecí maso vařené |
150 g | Květák |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 139,8mg |
Draslík | 262,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 313,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kedlubna, Květák, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové řízky s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, scedíme a nadrobno pokrájíme. |
2 | Rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme je mlékem, rozmělníme, promícháme se zeleninou, nakrájeným masem, vejci, moukou a nasekanou petrželkou. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky. |
3 | Ze směsi tvarujeme menší tenké řízky. Vložíme je na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čerstvou zeleninu můžeme nahradit zmrazenou zeleninovou směsí.