Telecí ragú se šunkou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ragú se šunkou a zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Hrášek |
100 g | Kedlubna |
100 g | Květák |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
400 g | Telecí plec |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 104,3mg |
Draslík | 466,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 96,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek, Kedlubna, Květák, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Šunka dušená, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ragú se šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na másle. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř do měkka. |
2 | Přidáme očištěnou, nadrobno pokrájenou zeleninu, mouku rozmíchanou v troše vody a šunku rozkrájenou na kostičky. Vše dusíme do měkka. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.