Kuřecí játra na tymiánu s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na tymiánu s mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Játra kuřecí |
40 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 431,7mg |
Draslík | 371,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Mandle, Olej stolní, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na tymiánu s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle vložíme do vařící vody, krátce povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. |
2 | Očištěná kuřecí játra nakrájíme na stejné kousky a za stálého míchání je opékáme na oleji asi 7 minut. Přidáme kečup, mandle, tymián, worcester a vše prohřejeme. |
3 | Nakonec pokrm osolíme a ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.