Recept

Fazole s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13318

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Fazole bílé
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
16% Sodík 324 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fazole s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat.

2

Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet.

3

Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Anglickou slaninu můžeme nahradit šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept